lkml.org 
[lkml]   [2020]   [Mar]   [25]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: tegra124-jetson-tk1: sata doesnt work since 5.2
On Wed, Mar 25, 2020 at 02:00:25PM +0000, Jon Hunter wrote:
>
> On 25/03/2020 13:40, LABBE Corentin wrote:
> > On Thu, Mar 19, 2020 at 08:55:38AM +0100, Nicolas Chauvet wrote:
> >> Le jeu. 19 mars 2020 à 08:44, LABBE Corentin <clabbe@baylibre.com> a écrit :
> >>>
> >>> Hello
> >>>
> >>> sata doesnt work on tegra124-jetson-tk1 on next and master and at least since 5.2 (but 5.1 works).
> >>> [ 0.492810] +5V_SATA: supplied by +5V_SYS
> >>> [ 0.493230] +12V_SATA: supplied by +VDD_MUX
> >>> [ 2.088675] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply ahci not found, using dummy regulator
> >>> [ 2.097643] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply phy not found, using dummy regulator
> >>> [ 3.314776] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply ahci not found, using dummy regulator
> >>> [ 3.323658] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply phy not found, using dummy regulator
> >>> [ 5.236964] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply ahci not found, using dummy regulator
> >>> [ 5.245867] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply phy not found, using dummy regulator
> >>> [ 5.254706] tegra-ahci 70027000.sata: 70027000.sata supply target not found, using dummy regulator
> >>> [ 5.310270] phy phy-sata.6: phy poweron failed --> -110
> >>> [ 5.315604] tegra-ahci 70027000.sata: failed to power on AHCI controller: -110
> >>> [ 5.323022] tegra-ahci: probe of 70027000.sata failed with error -110
> >>> [ 35.694269] +5V_SATA: disabling
> >>> [ 35.697438] +12V_SATA: disabling
> >>
> >> It looks strange, because (on same device) , I have sata working as
> >> appropriate, but ethernet fails with me.
> >> https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=206217
> >>
> >> It might worth to have another report.
> >>
> >
> > Hello
> >
> > Mine has ethernet works well. But I hit many problem with it and older kernel.
> > Perhaps the 5.1.21, were I am stuck, does not have it.
> >
> > Anyway, the tegra of kerneci has the same SATA problem.
> > https://storage.kernelci.org/next/master/next-20200325/arm/multi_v7_defconfig+CONFIG_SMP=n/gcc-8/lab-baylibre/boot-tegra124-jetson-tk1.txt
> >
> > Maintainers, any idea on this sata issue ?
>
> I have checked our bootlogs for v5.6-rc7 and don't see the issue with
> either the tegra_defconfig or the multi_v7_defconfig. I am wondering if
> this could be due a difference in the bootloader version. Currently we
> are testing with a v2019.07 u-boot bootloader. Looks like the kernelci
> board is using an older u-boot. Obviously it should still work, but
> would be good to know if the reason why were are not seeing this is
> because of the bootloader.
>
> Another thing to check would be the pll_e clock frequency on a working
> build and non-working build to see if there is a difference in the pll
> frequency that is causing this.
>
> Cheers
> Jon
>

Hello

My uboot is 2016.01-rc4-00002-g3861d78, so a bit old.
I have a mainline uboot build for this tegra, but still didnt find a clear way to update it.
Did you have a good documentation on how to update it ?
If possible some clear uboot commands to update it via tftp.

Thanks
Regards

\
 
 \ /
  Last update: 2020-03-25 15:23    [W:0.073 / U:10.640 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site