lkml.org 
[lkml]   [2020]   [Mar]   [18]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: snd_hda_intel/sst-acpi sound breakage on suspend/resume since 5.6-rc1
From
Date
On 2020-03-18 22:52, Dominik Brodowski wrote:
> On Wed, Mar 18, 2020 at 09:43:54PM +0100, Cezary Rojewski wrote:
>> On 2020-03-18 20:22, Dominik Brodowski wrote:
>>> On Wed, Mar 18, 2020 at 07:27:58PM +0100, Cezary Rojewski wrote:
>>
>>>>
>>>> Due to pandemic I'm working remotely and right now won't be able to test
>>>> audio quality so focusing on the stream==NULL issue. And thus we got to help
>>>> each other out : )
>>>
>>> Sure, and thanks for taking a look at this!
>>>
>>>> Could you verify issue reproduces on 5.6.0-rc1 on your machine?
>>>
>>> It reproduces on 5.6.0-rc1 + i915-bugfix. I'm trying to bisect it further in
>>> the background, but that may take quite some time.
>>>
>>
>> Could you checkout v5.6-rc1 with following commit reverted:
>> ASoC: Intel: broadwell: change cpu_dai and platform components for SOF
>>
>> For my working v5.6-rc1 commit id is:
>> 64df6afa0dab5eda95cc4cc2269e3d4e83b6b6ce.
>
> Hm, no joy -- after suspend/resume, no sound at first, and if I twiggle some
> options with pulseaudio, I get garbled output (even when using
>
> aplay -f S16_LE -r 44100 -c 2 --device="sysdefault:CARD=broadwellrt286"
>
> ). Will try to bisect further the next days.
>

Thanks for quick reply. Revert of said commit fixes stream==NULL issue
for me. See if there were any changes in dmesg.
Will ask technicians to assist me on site tomorrow.

Regards,
Czarek

\
 
 \ /
  Last update: 2020-03-18 23:21    [W:0.082 / U:6.904 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site