lkml.org 
[lkml]   [2017]   [Nov]   [22]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
Date
SubjectRe: [GIT PULL 1/2] bcm2835-dt-fixes-2017-10-06
Hi Peter,

> So it seems it's actually working fine albeit the strange mac addr, no
> idea what I was trying before, although there's an error about loading
> firmware:
>
> [ 31.035291] Bluetooth: hci0: BCM: chip id 94
> [ 31.035801] Bluetooth: hci0: BCM: features 0x2e
> [ 31.037483] Bluetooth: hci0: BCM43430A1
> [ 31.037498] Bluetooth: hci0: BCM43430A1 (001.002.009) build 0000
> [ 31.037694] bluetooth hci0: Direct firmware load for
> brcm/BCM43430A1.hcd failed with error -2
> [ 31.037704] Bluetooth: hci0: BCM: Patch brcm/BCM43430A1.hcd not found

Ok, think that's why you have this kind of 'default' address, you should be able
to provision a valid address with btmgmt tool. The chip can work
without applying
patch file, original firmware is then executed, which is potentially
more or less buggy.


> By adding a firmware [1] to the location it actually now stops
> working, although shows up with a hciconfig, and had the following
> errors.
>
> [ 26.078038] Bluetooth: hci0: BCM: chip id 94
> [ 26.096797] Bluetooth: hci0: BCM: features 0x2e
> [ 28.130753] Bluetooth: hci0 command 0x0c14 tx timeout
> [ 36.322725] Bluetooth: hci0: BCM: Reading local name failed (-110)

Really weird, because these steps are prior firmware loading, moreover on HCI
command timeout, the HCI core is supposed to retry sending of the command,
here nothing happened between [28.13] and [36.32]....

Could you please try to load hci_uart.ko manually after boot to see if it could
be related to some init timings/concurrency.


Regards,
Loic

\
 
 \ /
  Last update: 2017-11-22 09:09    [W:0.062 / U:1.920 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site