lkml.org 
[lkml]   [2011]   [Nov]   [3]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: [lm-sensors] Hardware running hot and without the fan
    On Thu, 3 Nov 2011 08:32:02 -0700, Guenter Roeck wrote:
    > On Thu, 2011-11-03 at 11:19 -0400, Lars Noodén wrote:
    > > I can set the fan speed manually. e.g.:
    > >
    > > echo 3500 > /sys/class/hwmon/hwmon0/device/fan1_output
    > >
    > > That helps some.
    > >
    > If you can do that, you should be able to set up fancontrol to
    > automatically control fan speed based on system temperatures.

    This won't work, as fancontrol wants pwmX attributes which the applesmc
    driver doesn't implement.

    > There is another sysfs attribute - fanX_manual. I don't find driver
    > documentation, so I have no idea what it is doing. The name indicates
    > that it might set manual vs. automatic fan control. What is it set to in
    > your system ? From the code, looks like it should be 0 or 1. Try to
    > toggle it and see what happens - after all, it can not get worse ;).

    Might be worth looking at files fanX_min, _max and _safe too. Too bad
    there doesn't seem to be any documentation available for all these
    non-standard attributes :(

    --
    Jean Delvare
    --
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2011-11-03 17:45    [W:0.043 / U:0.468 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site