lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Jun]   [4]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectI810 Sound broke between 2.4.2 and 2.4.3
Date

I use amp to play my mp3s and it seem to stop functioning since 2.4.3. I
captured the kernel messages from the module :

--- 2.4.2 ---
Intel 810 + AC97 Audio, version 0.01, 14:04:06 Jun 4 2001
PCI: Found IRQ 10 for device 00:1f.5
PCI: The same IRQ used for device 00:1f.3
PCI: The same IRQ used for device 01:09.0
PCI: Setting latency timer of device 00:1f.5 to 64
i810: Intel ICH 82801AA found at IO 0xe100 and 0xe000, IRQ 10
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: 0x4144:0x5340 (Analog Devices AD1881)
i810_audio: Codec refused to allow VRA, using 48Khz only.

--- 2.4.3 ---
Intel 810 + AC97 Audio, version 0.01, 14:18:58 Jun 4 2001
PCI: Found IRQ 10 for device 00:1f.5
PCI: The same IRQ used for device 00:1f.3
PCI: The same IRQ used for device 01:09.0
PCI: Setting latency timer of device 00:1f.5 to 64
i810: Intel ICH 82801AA found at IO 0xe100 and 0xe000, IRQ 10
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: 0x4144:0x5340 (Analog Devices AD1881)
i810_audio: Codec refused to allow VRA, using 48Khz only.
i810_audio: 9576 bytes in 50 milliseconds

an strace of amp seems to halt on writing to the /dev/dsp

I have an Intel Celeron on an Asus-MEW motherboard which has this soundcard
integrated.

Any ideas?

Ben

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:54    [W:0.041 / U:0.580 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site