lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Jun]   [24]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectThrashing WITHOUT swap.
Hi All,

I have a queer problem.

This is happening on a freshly installed RH7.1 notebook.
Celeron 400 + 64 mb ram, kernel as shipped (2.4.2-2, have not even
recompiled it yet). I have a 140 mb swap partition set up but at the time
this happened it was OFF. I was (still am) running X + twm + two xterms
with ssh + netscape (this is probably the cause of the entire problem).
I had a single netscape window open with a mid-graphic intensive screen.
The system started thrashing... Now my question is how can it be
thrashing with swap explicitly turned off? [oh just to make stuff even
funnier netscape is at nice -19 (i.e. lower priority)]

top gives me:
mem: 62144k av, 61180k used, 956k free, 0k shrd, 76 buff, 2636 cached
swap: 0k av, 0k used, 0k free [as expected]

cpu states: 0% user, 99.9% system, 0.0% nice, 0.0% idle

process list:
99 % cpu, CTIME: 29:24 kswap...

all other processes have decent time and cpu usage lists
even X has a CTIME of only 11 minutes
[well init has 260:10 but that is normal..., system has been up 3 days]

So my basic question is what can I do to fix this?

I expect (only explanation I can find) that the problem is Netscape
mmaping files.

Oh, and Netscape is not dead it is just very slow [like the entire system,
I can watch top refresh the screen in line by line mode...]

Any help would be appreciated...

Maciej Zenczykowski
<maze@druid.if.uj.edu.pl>


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:55    [W:0.082 / U:0.344 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site