lkml.org 
[lkml]   [2019]   [Sep]   [3]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: [RFC 08/12] media: hantro: Fix H264 decoding of field encoded content
From
Date
On Tue, 2019-09-03 at 14:02 +0000, Jonas Karlman wrote:
> On 2019-09-03 15:21, Philipp Zabel wrote:
> > On Sun, 2019-09-01 at 12:45 +0000, Jonas Karlman wrote:
> > > This need code cleanup and formatting
> > >
> > > Signed-off-by: Jonas Karlman <jonas@kwiboo.se>
> >
> > The previous patches all work, but this patch breaks decoding of
> > progressive content for me (i.MX8MQ with FFmpeg based on Ezequiel's
> > branch).
>
> Please try with ffmpeg based on my v4l2-request-hwaccel-4.0.4-hantro branch at [1],
> up to and including the commit "HACK: add dpb flags for reference usage and field picture".
> That commit adds code to set reference flags needed by the changes in this patch.
>
> There is probably also some other minor difference between our two ffmpeg branches.
> I have not observed any issues with progressive content with this patch and my ffmpeg branch (on a RK3288 device).
> Some H264 reference samples do have visual issues after this patch, however all my real world samples does seem to work.
>
> My branch use libudev to probe media/video devices and needs to be configured with:
> --enable-v4l2-request --enable-libudev --enable-libdrm
>
> [1] https://github.com/Kwiboo/FFmpeg/commits/v4l2-request-hwaccel-4.0.4-hantro

I hadn't realized that this is a backwards incompatible change. With
your branch rebased onto n4.2, and this patch applied, decoding seems to
work.

regards
Philipp

\
 
 \ /
  Last update: 2019-09-03 17:02    [W:0.075 / U:18.012 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site