lkml.org 
[lkml]   [2019]   [Apr]   [23]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [REGRESSION 5.0.x] Windows XP broken on KVM
On Tue, Apr 23, 2019 at 10:23:17PM +0200, Greg Kroah-Hartman wrote:
> On Thu, Apr 18, 2019 at 09:56:02AM +0200, Paolo Bonzini wrote:
> > On 18/04/19 09:38, Takashi Iwai wrote:
> > > Hi,
> > >
> > > we've got a regression report on the recent 5.0.x kernel, starting
> > > from 5.0.6, where Windows XP can't boot on KVM any longer.
> > >
> > > The culprit seems to be the patch
> > > KVM: x86: update %rip after emulating IO
> > > with the upstream commit 45def77ebf79e2e8942b89ed79294d97ce914fa0.
> > > Reverting this alone fixed the problem.
> > >
> > > The report is found at openSUSE bugzilla:
> > > https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1132694
> > >
> > > Is there already a followup fix? If not, we need to revert it from
> > > stable, at least.
> >
> > No, it's the first time I hear this and I actually test Windows XP
> > before every pull request I send to Linus... I'll download 5.0.x and
> > test it there.
>
> Any further ideas about this?

I followed up on the bugzilla to request more information. My best guess
at this point is that the issue is related to an older version of Qemu or
a specific emulated device, but without additional details we're stuck.

\
 
 \ /
  Last update: 2019-04-24 02:18    [W:0.049 / U:6.176 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site