lkml.org 
[lkml]   [2018]   [Mar]   [13]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCH v2 2/2] media: ov2680: Add Omnivision OV2680 sensor driver
On Tue, Mar 13, 2018 at 11:16:33AM +0000, Rui Miguel Silva wrote:
...
> > > +static int ov2680_gain_set(struct ov2680_dev *sensor, bool
> > > auto_gain)
> > > +{
> > > + struct ov2680_ctrls *ctrls = &sensor->ctrls;
> > > + u32 gain;
> > > + int ret;
> > > +
> > > + ret = ov2680_mod_reg(sensor, OV2680_REG_R_MANUAL, BIT(1),
> > > + auto_gain ? 0 : BIT(1));
> > > + if (ret < 0)
> > > + return ret;
> > > +
> > > + if (auto_gain || !ctrls->gain->is_new)
> > > + return 0;
> > > +
> > > + gain = ctrls->gain->val;
> > > +
> > > + ret = ov2680_write_reg16(sensor, OV2680_REG_GAIN_PK, gain);
> > > +
> > > + return 0;
> > > +}
> > > +
> > > +static int ov2680_gain_get(struct ov2680_dev *sensor)
> > > +{
> > > + u32 gain;
> > > + int ret;
> > > +
> > > + ret = ov2680_read_reg16(sensor, OV2680_REG_GAIN_PK, &gain);
> > > + if (ret)
> > > + return ret;
> > > +
> > > + return gain;
> > > +}
> > > +
> > > +static int ov2680_auto_gain_enable(struct ov2680_dev *sensor)
> > > +{
> > > + return ov2680_gain_set(sensor, true);
> >
> > Just call ov2780_gain_set() in the caller.
>
> Here if you do not mind I would like to have it this way, on the caller
> side makes explicit that we are disabling/enabling the auto gain,
> instead of going and search what that bool parameter means.
>
> but, if you do mind... ;)

How about renaming that function as e.g. ov2680_autogain_set()? That's what
it does, doesn't it?

Right now you have these functions doing nothing really useful, cluttering
up the code.

...

> > > +static const struct i2c_device_id ov2680_id[] = {
> > > + {"ov2680", 0},
> > > + { },
> >
> > You can remove the i2c_device_id table if you use the probe_new callback
> > (instead of probe) below.
>
> Well this one was hard to debug, so removing the device id table made
> the module not to be auto loaded, and after some debug I found the root
> cause and it looks it is addressed by this [0]. With that patch removing
> the device_id and use probe_new works as expected.
>
> I will be sending v3 soon.

Great, thanks!

--
Sakari Ailus
sakari.ailus@linux.intel.com

\
 
 \ /
  Last update: 2018-03-13 12:43    [W:0.040 / U:2.872 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site