lkml.org 
[lkml]   [2018]   [Nov]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: [BUG] Nuvoton NCPT650 TPM 2.0 mode not working
From
Date
On Sun, 2018-11-11 at 18:55 +0100, Michael Niewöhner wrote:
> Hi all,
>
> Nuvoton NCPT650 does not work in TPM 2.0 mode with tpm_tis /
> tpm_i2c_nuvoton while it works in TPM 1.2 mode (I can reflash it via
> UEFI setup). Kernel version is 4.19.1

Not that this helps you, but mine definitely works. I've got an older
Dell XPS-13 with a Nuvoton 650 which is software switchable between 1.2
and 2.0. This is what mine says

jejb@jarvis:~> dmesg|egrep -i tis\|tpm\|crb
[ 0.000000] efi: ACPI=0x79419000 ACPI 2.0=0x79419000 SMBIOS=0xf0000 TPMEventLog=0x69db3018
[ 0.012797] ACPI: TPM2 0x0000000079446CC0 000034 (v03 Tpm2Tabl 00000001 AMI 00000000)
[ 2.035242] tpm_tis MSFT0101:00: 2.0 TPM (device-id 0xFE, rev-id 2)

However, this makes me wonder about yours:

> [ 0.003517] ACPI: TPM2 0x000000009E490ED8 000034 (v03 LENOVO TC-
> S06 00001300 AMI 00000000)

I thought the Lenovo "upgrade to 2.0" in fact disabled the external TPM
in favour of the Intel PTT (software TPM in the management engine).
Since you apparently have the tpm_crb driver that should find the PTT
TPM, this might be one of the attachment bugs in the CRB driver ...
from your ACPI output it looks to be not specifying the Tpm2Tabl.

James

\
 
 \ /
  Last update: 2018-11-11 19:25    [W:0.144 / U:2.080 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site