lkml.org 
[lkml]   [2018]   [Jan]   [2]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: thinkpad x60: sound problems in 4.15-rc1 was Re: thinkpad x60: sound problems in 4.14.0-next-20171114
Hi!

> > > > > > pavel@amd:~$
> > > > > >
> > > > > > Again, mplayer has problems, mpg123 works. This time mplayer started
> > > > > > playing video (w/o sound) after long delay.
> > > > > >
> > > > > > Uh. huh. And now problems appeared in mpg123, too, and then went away
> > > > > > in mpg123 _and_ mplayer. Interesting.
> > > > > >
> > > > > > I suspect some pulseaudio fun. chromium always has sound problems,
> > > > > > then I restart chromium and everything is ok. But something changed in
> > > > > > -next and 4.15-rc1, because mplayer did not have problems before.
> > > > >
> > > > > Hm, there is no code change at all in sound/*. If it happens only in
> > > > > linux-next, it must be something else...
> > > >
> > > > It happened first in -next, now it is in 4.15-rc1.
> > >
> > > So you meant a possible regression between 4.14 and 4.15-rc1?
> >
> > Yes.
>
> Hm, as far as I see, the only significant difference is the commit
> 20e3f985bb875fea4f86b04eba4b6cc29bfd6b71
> ALSA: pcm: update tstamp only if audio_tstamp changed

Hmm. So audio here is broken in more than one way, but revert of
20e3f985 seems to make it better.

Pavel
--
(english) http://www.livejournal.com/~pavelmachek
(cesky, pictures) http://atrey.karlin.mff.cuni.cz/~pavel/picture/horses/blog.html
[unhandled content-type:application/pgp-signature]
\
 
 \ /
  Last update: 2018-01-02 21:54    [W:0.098 / U:3.464 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site