lkml.org 
[lkml]   [2017]   [Jul]   [18]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCHv2 0/6] Motorola Droid 4 Audio Support
Hi,

On Mon, Jul 17, 2017 at 10:48:33PM -0700, Tony Lindgren wrote:
> * Sebastian Reichel <sebastian.reichel@collabora.co.uk> [170717 07:14]:
> > Hi,
> >
> > On Mon, Jul 17, 2017 at 03:17:10AM -0700, Tony Lindgren wrote:
> > > * Sebastian Reichel <sebastian.reichel@collabora.co.uk> [170717 03:13]:
> > > > On Mon, Jul 17, 2017 at 02:29:04AM -0700, Tony Lindgren wrote:
> > > > > * Sebastian Reichel <sebastian.reichel@collabora.co.uk> [170712 08:19]:
> > > > > > * Switch from simple-audio-card to audio-graph-card
> > > > >
> > > > > Gave this a quick try against v4.13-rc1 with SND_AUDIO_GRAPH_CARD
> > > > > enabled as a loadable module. However loading it oopses for me,
> > > > > see below. Maybe some dependencies are missing?
> > > >
> > > > It works for me on top of v4.13-rc1 (my kernel is monolithic).
> > > > Looking at the stacktrace it seems to be a bug in audio graph
> > > > card and not in the codec driver.
> > >
> > > OK I do also have:
> > >
> > > CONFIG_DEBUG_LOCKDEP=y
> > > CONFIG_DEBUG_ATOMIC_SLEEP=y
> >
> > I added those and I do not get a stacktrace for anything sound
> > related and audio works. I noticed one issue in dapm routing,
> > that I accidently added. That will be fixed in PATCHv3, but its
> > in untestable path anyways (EXT capture, probably FM radio is
> > connected to EXT).
>
> Hmm maybe that was not with DEBUG_ATOMIC_SLEEP then?

$ grep DEBUG_ATOMIC_SLEEP .config
CONFIG_DEBUG_ATOMIC_SLEEP=y

> I also verified it does not happen unless your dts patch "ARM:
> dts: omap4-droid4: add soundcard" is applied.

That's what I expected, since the stacktrace started in the
soundcard driver.

> I doubt that having it as loadable module makes any difference
> here as it's the might_sleep() in __mutex_lock_common() producing
> the BUG.

It might make a difference, since it changes the probe order. The
mutex may not even be called on my system.

-- Sebastian
[unhandled content-type:application/pgp-signature]
\
 
 \ /
  Last update: 2017-07-18 11:30    [W:0.052 / U:3.736 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site