lkml.org 
[lkml]   [2014]   [Sep]   [25]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [RFC] ARM: edma: unconditionally ack the error interrupt
* Peter Ujfalusi | 2014-09-20 00:29:01 [+0300]:

>mask 8000000 means URXEVT0 (UART0 rx), 4000000 is UTXEVT0 (UART0 tx) events.
>But it is clear that my theory was not even close to what's going on.
>Do you have some tool which can be used to reproduce this issue?

The latest uart patch set is at
git://git.breakpoint.cc/bigeasy/linux.git uart_v10_pre3

and the latest one I tested and saw the issue was uart_v9.
The test case is, boot, login via serial, do "less file" and press space
for a while to get less to scroll the file.
The error counter increment after a while.

>> Fun fact: If I remove the write access to EDMA_EMCR register (the write
>> access after the read out) then I haven't seen [1] a single error interrupt
>> beeing "unhandled" out of 9. The former has three out of eight.
>
>Hrm, this is interesting. Am I interpret it right:
>if you clear the event missed register's bit for the event, you will receive
>the interrupt, but there if you read the EMR bits, they are all 0.
usually yes. Sometimes the EMR bits are set.

>if you do not clear the bit in the event missed register (even if it is not
>set) you will not receive the error interrupt. Right?
no, the error interrupt comes but the EMR is always non-zero.

>I think this can be due to the fact how edma (if I read the TRM right) works:
>the error irq will be asserted if there is a transition from 0 to 1 in one of
>the error registers. If you had error and you did not cleared the error bit,
>the next error will not going to cause another transition so no interrupt will
>be triggered. Having said that, there should be at least one error interrupt
>coming since at some point we should have had 0 -> 1 transition...
>
>Can you print out also the EDMA_EMR at places you were printing EDMA_EMCR?

So I had a "bug" where I changed the baud + DMA bits in the UART while
there was a DMA-TX in progress. Now I dropped this in v10_pre3 and it
seems not to trigger anymore.

Sebastian


\
 
 \ /
  Last update: 2014-09-25 19:21    [W:0.052 / U:0.116 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site