lkml.org 
[lkml]   [2014]   [Apr]   [9]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectRe: [Intel-gfx] i915 DVI resolution regression (3.13.7+)
From
On 9 April 2014 11:41, Dave Airlie <airlied@gmail.com> wrote:
> On Tue, Apr 8, 2014 at 5:32 PM, Daniel J Blueman <daniel@quora.org> wrote:
>> On 8 April 2014 15:14, Jani Nikula <jani.nikula@linux.intel.com> wrote:
>>> On Tue, 08 Apr 2014, Daniel J Blueman <daniel@quora.org> wrote:
>>>> Ville et al,
>>>>
>>>> It looks like commit e3ea8fa6beaf55fee64bf816f3b8a80ad733b2c2 (or
>>>> another commit in 3.13.7) broke modes which require DVI-D dual-link,
>>>> eg 2560x1440 with my panel.
>>>>
>>>> I don't see these modelines in 3.13.7 or later (eg 3.14):
>>>>
>>>> [ 5.582] (II) intel(0): Modeline "2560x1440"x60.0 312.25 2560
>>>> 2752 3024 3488 1440 1443 1448 1493 -hsync +vsync (89.5 kHz eP)
>>>> [ 5.582] (II) intel(0): Modeline "2560x1440"x60.0 312.25 2560
>>>> 2752 3024 3488 1440 1443 1448 1493 -hsync +vsync (89.5 kHz eP)
>>>> [ 5.582] (II) intel(0): Modeline "1920x1200"x59.9 193.25 1920
>>>> 2056 2256 2592 1200 1203 1209 1245 -hsync +vsync (74.6 kHz e)
>>>>
>>>> My monitor is a Dell U2713HM; mobo uses an H87 chipset with i5-4670.
>>>
>>> By allowing those modes we regressed setups which were not capable of
>>> displaying them. So you've got an HDMI->DVI converter?
>>>
>>> https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=72961
>>
>> I am using a dual-link DVI-D to DVI-D cable to this monitor, since I
>> previously couldn't get 2560x1440 via HDMI.
>
> Intel hw has dual-link DVI-D? I'm not sure I've ever seen that, is
> this SDVO device or plain DVI-D?

It's the DVI-D connector on: https://www.asus.com/Motherboards/H87IPLUS/

However, it is logically detected as HDMI-0:

$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 320, current 2560 x 1440, maximum 32767 x 32767
VGA-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI-0 connected primary 2560x1440+0+0 (normal left inverted right x
axis y axis) 600mm x 340mm
2560x1440 60.0*+
1920x1200 59.9
1920x1080 60.0
1600x1200 59.9
1680x1050 59.9
1280x1024 74.9 59.9
1280x800 59.8
1152x864 74.8
1024x768 74.9 59.9
800x600 74.9 60.3
640x480 74.8 59.4
720x400 69.8
HDMI-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Using the mobo HDMI socket and a HDMI to dual-link DVI-D cable
(logically detected as HDMI-1), the same patch causes the same issue.

Thanks,
Daniel
--
Daniel J Blueman


\
 
 \ /
  Last update: 2014-04-09 08:21    [W:0.073 / U:22.252 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site