lkml.org 
[lkml]   [2014]   [Mar]   [28]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectBAR 14: can't assign mem (size 0x200000)
From
No issues with fresh boot, however after resume from suspend I see
these messages -

[11548.934625] pci_bus 0000:03: Allocating resources
[11548.934645] pci 0000:02:00.0: bridge window [io 0x1000-0x0fff] to
[bus 03] add_size 1000
[11548.934648] pci 0000:02:00.0: bridge window [mem
0x00100000-0x000fffff 64bit pref] to [bus 03] add_size 200000
[11548.934650] pci 0000:02:00.0: bridge window [mem
0x00100000-0x000fffff] to [bus 03] add_size 200000
[11548.934653] pci 0000:02:00.0: res[14]=[mem 0x00100000-0x000fffff]
get_res_add_size add_size 200000
[11548.934655] pci 0000:02:00.0: res[15]=[mem 0x00100000-0x000fffff
64bit pref] get_res_add_size add_size 200000
[11548.934656] pci 0000:02:00.0: res[13]=[io 0x1000-0x0fff]
get_res_add_size add_size 1000
[11548.934659] pci 0000:02:00.0: BAR 14: can't assign mem (size 0x200000)
[11548.934661] pci 0000:02:00.0: BAR 15: can't assign mem pref (size 0x200000)
[11548.934662] pci 0000:02:00.0: BAR 13: can't assign io (size 0x1000)
[11548.934664] pci 0000:02:00.0: BAR 14: can't assign mem (size 0x200000)
[11548.934666] pci 0000:02:00.0: BAR 15: can't assign mem pref (size 0x200000)
[11548.934667] pci 0000:02:00.0: BAR 13: can't assign io (size 0x1000)
[11548.934669] pci 0000:02:00.0: PCI bridge to [bus 03]
[11548.934697] pci 0000:02:00.0: no hotplug settings from platform
[11548.934698] pci 0000:02:00.0: using default PCI settings

The device in question is -

02:00.0 PCI bridge: Integrated Technology Express, Inc. Device 8893
(rev 52) (prog-if 01 [Subtractive decode])
Physical Slot: 5
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=02, secondary=03, subordinate=03, sec-latency=64
Capabilities: [90] Power Management version 2
Capabilities: [a0] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 1905

After resume the sec-latency is set to 128 instead of 64.

This seems to be VTd related - as if I disable VTd in BIOS the message
doesn't appear.

I saw an older commit which to me looked liked it fixed a similar issue -

PCI : Calculate right add_size

commit a4ac9fea016fc5c09227eb479bd35e34978323a4 upstream.

During debug of one SRIOV enabled hotplug device, we found found that
add_size is not passed properly.

I am running Ubuntu daily mainline build from couple days ago - I
think it should include the above commit.

Let me know if more info is needed - I don't see any issues because of
these but that may be because I am not using VTd for anything.


Parag


\
 
 \ /
  Last update: 2014-03-29 02:41    [W:0.067 / U:2.852 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site