lkml.org 
[lkml]   [2014]   [Feb]   [27]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCH 0/3] mfd: twl6040: Updates for i2s speed and fix for chip deadlock
Hi Peter,

On 02/27/2014 02:56 PM, Peter Ujfalusi wrote:
> Hi,
>
> While looking into a report by Florian Vaussard [1] I have noticed couple of most
> likely unrelated issues:
> - all boards using twl6040 configures the i2c bus to 400KHz while twl6040 is set
> to 100KHz as default.
> - if I set the audpwron GPIO high [2] in the bootloader the i2c communication towards
> twl6040 will be broken
>
> The solution or these are:
> set the twl6040 to i2c fast mode with regmap patch
> Clear the INTID register right after we request the audpwron GPIO and set it to
> low.
>
> Generated on top of:
> git://git.linaro.org/people/lee.jones/mfd.git for-mfd-next
>
> Tested on PandaBoard, PandaBoardES, OMAP4-blaze (SDP)
>
> [1] http://www.spinics.net/lists/arm-kernel/msg310725.html
> [2] Command in u-boot to enable the audpwron on PandaBoards: gpio set 127
>
> Regards,
> Peter
> ---
> Peter Ujfalusi (3):
> mfd: twl6040: Select i2c fast mode as default with regmap patch
> mfd: twl6040: Move register patching earlier in probe
> mfd: twl6040: Clear the interrupt ID register before requesting IRQ

Patch 3 is making my system to boot normally.

Now, it is hard to devise if this is the root cause of the problem that
I was experiencing, since adding a sleep at the exact same place was
fixing my issue. Your twl6040_reg_read() could have the same effect,
without solving directly the issue.

Anyway, I tested your series on DuoVero.

Tested-by: Florian Vaussard <florian.vaussard@epfl.ch>

Regards,
Florian


\
 
 \ /
  Last update: 2014-02-27 16:42    [W:0.113 / U:2.864 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site