lkml.org 
[lkml]   [2012]   [Mar]   [22]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    SubjectRe: IDE DVD and CD drive seem to not work with Linux desktop 3.3.0-030300-generic
    From
    On Thu, Mar 22, 2012 at 9:15 PM, Robert Hancock <hancockrwd@gmail.com> wrote:
    > On Wed, Mar 21, 2012 at 11:44 PM, Chris Holland
    > <bandidoirlandes@gmail.com> wrote:
    >>
    >> On Wed, Mar 21, 2012 at 11:36 PM, Robert Hancock <hancockrwd@gmail.com> wrote:
    >> > On 03/21/2012 10:29 PM, Chris Holland wrote:
    >> >>
    >> >> Please cc me at: bandidoirlandes@gmail.com
    >> >>
    >> >> My optical drives are not working with 3.3 but they worked fine with
    >> >> 3.3rc7
    >> >> These are the kernels from http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/
    >> >> Ubuntu 11.10
    >> >>
    >> >> Not working
    >> >> Linux desktop 3.3.0-030300-generic #201203182135 SMP Mon Mar 19
    >> >> 01:36:20 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    >> >> cat /var/log/dmesg | egrep '(CD|DVD)'
    >> >> [    0.000000]   CD000-EFFFF uncachable
    >> >>
    >> >> Working
    >> >> Linux desktop 3.3.0-030300rc7-generic #201203101735 SMP Sat Mar 10
    >> >> 22:36:28 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    >> >> cat /var/log/dmesg | egrep '(CD|DVD)'
    >> >> [    0.000000]   CD000-EFFFF uncachable
    >> >> [    0.092676] ACPI Warning: Incorrect checksum in table [TAMG] -
    >> >> 0xCD, should be 0xCC (20120111/tbutils-321)
    >> >> [    6.324511] ata9.01: ATAPI: LITE-ON DVDRW SHW-160P6S, PS0A, max UDMA/66
    >> >> [    6.397218] scsi 8:0:0:0: CD-ROM            LITE-ON  LTR-48246S
    >> >>   SS0B PQ: 0 ANSI: 5
    >> >> [    6.419770] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
    >> >> [    6.419898] sr 8:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
    >> >> [    6.427088] scsi 8:0:1:0: CD-ROM            LITE-ON  DVDRW
    >> >> SHW-160P6S PS0A PQ: 0 ANSI: 5
    >> >> [    6.429600] sr 8:0:1:0: Attached scsi CD-ROM sr1
    >> >>
    >> >> I tried to do a git bisect but I dont know what I am doing. Might just
    >> >> be my computer acting up.
    >> >
    >> >
    >> > Can you post the full dmesg output from the non-working kernel?
    >
    >> [    3.231464] pata_jmicron 0000:03:00.1: setting latency timer to 64
    >> [    3.255549] scsi8 : pata_jmicron
    >> [    3.260534] scsi9 : pata_jmicron
    >> [    3.260933] ata9: PATA max UDMA/100 cmd 0xef00 ctl 0xee00 bmdma 0xeb00 irq 16
    >> [    3.260936] ata10: PATA max UDMA/100 cmd 0xed00 ctl 0xec00 bmdma
    >> 0xeb08 irq 16
    >
    > Hmm, seems like nothing detected on that port at all. Do you have some
    > output from a working boot?

    Working dmesg http://pastebin.com/jDaMhWXc

    This is a issue that others are having it seems.
    https://bugs.archlinux.org/task/29030
    https://bugs.archlinux.org/task/29045


    I did some work with git bisect but i dont know what i am doing though
    so this might not be the actual issue
    last build is going with 4949be16822e92a18ea0cc1616319926628092ee is
    the first bad commit removed.
    Waiting to see if it works.
    --
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2012-03-23 03:33    [W:0.025 / U:64.736 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site