lkml.org 
[lkml]   [2012]   [Feb]   [8]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    SubjectRe: drivers/net/phy/phy.c issue
    From
    Date

    On Feb 8, 2012, at 8:31 AM, Frans Meulenbroeks wrote:

    > Hi
    >
    > I found an issue with drivers/net/phy/phy.c
    > As I could not identify a maintainer for this file I decided to mail
    > it to the above addressees.
    > Apologies upfront if it is inappropriate.
    >
    > The issue:
    >
    > My network interface was configured as 10Mbit, full duplex, autonegotiate off.
    > If the cable is unplugged after 10 seconds or so the interface drops
    > to half duplex and the message:
    > Trying 10/HALF
    > is printed. This message comes (if I am correct from the function
    > phy_force_reduction in drivers/net/phy/phy.c
    >
    > Maybe this is still ok, however if I reconnect my network cable the
    > interface remains configured as 10 Mbit, half duplex.
    > I had expected/assumed that it would go back to 10 Mbit, full duplex.
    >
    > If I try the same with a 1Gbit full duplex link with autonegotiate on,
    > the link also drops to half duplex whenever the cable is
    > disconnected. However reconnecting the cable then brings the interface
    > back to full duplex again.
    >
    > Not sure what is wrong (if the interface should not be dropped to half
    > or get back to full) and even less an idea how to fix it,
    > but wanted to report it anyway, in the hope someone can shed a light
    > on this and/or fix it.

    What PHY are you using?




    \
     
     \ /
      Last update: 2012-02-08 20:37    [W:0.022 / U:57.920 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site