lkml.org 
[lkml]   [2010]   [May]   [26]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: No mixers on ATI RS780 Azalia
    At Wed, 26 May 2010 15:47:26 +0200 (CEST),
    Jan Engelhardt wrote:
    >
    >
    > On Wednesday 2010-05-26 14:39, Takashi Iwai wrote:
    > >> >
    > >> >There are definitely for the onboard sound, not for HDMI.
    > >>
    > >> The "SB" card has many more mixers (counting 10) and Windows XP also
    > >> shows about that many for SB. But neither in Linux nor Windows does
    > >> the SB card have any effect; I do have to turn the bars of the "HDMI"
    > >> one.
    > >>
    > >> Abnormal, well. It's (semi-)embedded, what did you expect.
    > >
    > >Wow, then is the HDMI cable connected inside the device?
    >
    > Possibly. It looks quite embedded behind the casing - no recognizable
    > connectors, just soldering and wiring onto headers.
    >
    > >Anyway, "IEC958 Playback Switch" should be turned on for HDMI.
    > >
    > > % amixer -c1 IEC958 on
    >
    > Well that does nothing. As there is no PCM channel for it, there is no
    > /dev/snd/pcmC1*, and thus mplayer - or any other progarm - won't even
    > try to output anything.

    There is /dev/snd/pcmC1D3p. This should corresponds to HDMI output.
    Try "aplay -vv -Dhdmi:1 foo.wav" or so.


    Takashi


    \
     
     \ /
      Last update: 2010-05-26 15:53    [W:0.047 / U:30.596 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site