lkml.org 
[lkml]   [2010]   [Mar]   [9]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRegression? 2.6.23.16 -> 2.6.32.9: ide/libata HD recognition
Hi,

Just had a strange situation with the above upgrade. It was done on an
old server that used the serverworks ide driver. The IDE hw config under
2.6.23.16 was:

hda: HD
hdb: CDROM
hdc: empty
hdd: HD

After upgrade, using either IDE or libata the config changed to:

hda: HD
hdb: CDROM
hdc: empty
hdd: empty

The BIOS recognised the disk. I went through 3 disks and it wasn't until
I made the second HD a master that it was recognised. So now I have a
2.6.32.9 server, using the IDE subsystem with the following config:

hda: HD
hdb: CDROM
hdc: HD
hdd: empty

Otherwise it does not work.

I had an outage window that I already blew so I was not able to do
any more diagnosis than what it took to get the system up.

If anyone wants the full config I'll send. Otherwise:

IDE subsystem (no libata subsystem configured):

CONFIG_HAVE_IDE=y
CONFIG_IDE=y
CONFIG_IDE_XFER_MODE=y
CONFIG_IDE_ATAPI=y
CONFIG_IDE_GD=y
CONFIG_IDE_GD_ATA=y
CONFIG_BLK_DEV_IDECD=y
CONFIG_BLK_DEV_IDECD_VERBOSE_ERRORS=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEACPI=y
CONFIG_IDE_PROC_FS=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA_SFF=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEPCI=y
CONFIG_IDEPCI_PCIBUS_ORDER=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA_PCI=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA=y
CONFIG_LEDS_TRIGGER_IDE_DISK=y

libata kernel (no IDE subsystem configured):

CONFIG_ATA=y
CONFIG_ATA_VERBOSE_ERROR=y
CONFIG_ATA_ACPI=y
CONFIG_SATA_PMP=y
CONFIG_ATA_SFF=y
CONFIG_PATA_SERVERWORKS=y

--
"A search of his car uncovered pornography, a homemade sex aid, women's
stockings and a Jack Russell terrier."
- http://www.news.com.au/story/0%2C27574%2C24675808-421%2C00.html


\
 
 \ /
  Last update: 2010-03-10 05:19    [W:0.076 / U:1.812 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site