lkml.org 
[lkml]   [2010]   [Mar]   [10]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectRe: Possible bug in eeepc-laptop.c - EeePC 900
From
Hi.

On Wed, Mar 10, 2010 at 2:07 PM, Corentin Chary
<corentin.chary@gmail.com> wrote:
> On Tue, Mar 9, 2010 at 11:58 PM, Fabio Comolli <fabio.comolli@gmail.com> wrote:
>> Hi.
>> I have an EeePC 900 running 2.6.34-rc1.
>>
>> If I boot it on AC the cpu runs at full speed, 900MHz; if I boot it on
>> battery it runs only at 630Mhz. Plugging / unplugging the AC does not
>> change the cpu frequency. Only a reboot can change the situation.
>>
>> I already tried to echo 0 or 1 to the
>> /sys/devices/platform/eeepc/cpufv file; no effects, even if the file
>> changes its value.
>>
>> This is not a regression from 2.6.33: this behavior is also present in
>> that version.
>>
>> Does this ring any bells? This is really annoying, especially when
>> trying to watch a movie on battery. Also 3D apps show a 30%
>> performance drop, as expected.
>
> Can you change the frequency with cpufreq ?

No, I can't. Which cpufreq driver am I supposed to use? With only
cpufreq compiled in, the directory
/sys/drivers/system/cpu/cpu0/cpufreq is empty.

> Did you try all cpufv values (see cpufv_available file) ?

Yes, it only shows 0 and 1. I tried both, without success.

> Is you bios up-to-date ?

Yes it is, it's 1006.

>
> --
> Corentin Chary
> http://xf.iksaif.net
>

Thanks.
Fabio


\
 
 \ /
  Last update: 2010-03-10 14:49    [W:0.028 / U:3.864 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site