lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Sep]   [20]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: Status of Bug 8094 - ipaq oops on connecting "Vodafone VPA-II" ?
On Sun, Sep 20, 2009 at 01:12:29PM -0400, Alan Stern wrote:
> On Sun, 20 Sep 2009, Greg KH wrote:
>
> > On Sun, Sep 20, 2009 at 03:39:57PM +0200, Tilman Schmidt wrote:
> > > When I connect my "T-Mobile MDA compact III" to my PC, running
> > > kernel 2.6.31 with openSUSE 10.3 userspace, I get exactly the
> > > symptoms described in:
> > >
> > > http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=8094
> > >
> > > But that bug is marked as "CLOSED CODE_FIX", though reading through
> > > the comments I found no clear indication what was actually fixed,
> > > and from reading through the source files drivers/usb/serial/ipaq.c
> > > and drivers/usb/serial/usb-serial.c I get the impression that the
> > > problem of ipaq_open() oopsing because it gets called with
> > > port->read_urb==NULL is still present.
>
> Interestingly, the fix from that bug report _was_ merged as commit
> 063a2da8f01806906f7d7b1a1424b9afddebc443 (written by me). But then it
> was removed later on(!) in commits
> 07c3b1a1001614442c665570942a3107a722c314 and
> 9aebfd6bda789891e6d296bb49b5fb32d1057f18 (written by Greg).
>
> Apparently the check should have been moved from the core into the
> lower-level driver (i.e., ipaq.c) but it wasn't. I don't know why;
> maybe Greg does.

Yes, I missed the fact that the ipaq driver needed to pay attention to
this, my mistake :(

I'm pretty much not able to write any new patches until the end of next
week, due to conferences I'm currently attending, so if someone wants to
knock up a patch to fix this before then, it would be most appreciated.

thanks,

greg k-h


\
 
 \ /
  Last update: 2009-09-20 20:17    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans