lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Apr]   [15]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: 2.6.30-rc1 (latest git): thinkpad-acpi: cannot control brightness with hotkeys (BISECTED)
From
Date
On Wed, 2009-04-15 at 08:53 +0200, Niel Lambrechts wrote:
> On 04/15/2009 03:50 AM, Zhang Rui wrote:
> > On Wed, 2009-04-15 at 07:59 +0800, Niel Lambrechts wrote:
> >
> >> On 04/13/2009 10:34 PM, Henrique de Moraes Holschuh wrote:
> >>
> >>> On Mon, 13 Apr 2009, Niel Lambrechts wrote:
> >>>
> >>>
> >>>>>> In 2.6.29.1:
> >>>>>> lrwxrwxrwx 1 root root 0 Apr 12 20:01 /sys/class/backlight/acpi_video0
> >>>>>> -> ../../devices/virtual/backlight/acpi_video0
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>> Well, that at least confirms that thinkpad-acpi doesn't have anything to
> >>> do with your troubles, you were using acpi video.
> >>>
> >>>
> >> Okay, I've bisected it to:
> >>
> >> 74a365b3f354fafc537efa5867deb7a9fadbfe27 is first bad commit
> >> commit 74a365b3f354fafc537efa5867deb7a9fadbfe27
> >> Author: Matthew Garrett <mjg59@srcf.ucam.org>
> >> Date: Thu Mar 19 21:35:39 2009 +0000
> >>
> >> ACPI: Populate DIDL before registering ACPI video device on Intel
> >>
> >>
> >
> > please set CONFIG_DRM_I915_KMS, reload the ACPI video driver after
> > loading i915 and see if it helps.
> >
> In all the kernels I've tried (up to 2.6.30-rc2), I get issues with KMS:
>
> I boot with 'modeset=1 i915=1', console login is okay and 'modprobe i915
> modeset=1' seems to work - the console resolution changes (very small
> 1920x1200).

Hehe, at least you get something, I consistently get a black screen
whenever KMS gets enabled in a config.





\
 
 \ /
  Last update: 2009-04-15 14:37    [W:0.076 / U:3.640 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site