lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Mar]   [8]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subject[2.6.29-rc7][REGRESSION][FOUND] sound broken on Creative Labs SB Audigy
Hi Takashi,

on 2.6.29-rc7 my sound card Creative Labs SB Audigy doesn't work anymore
it worked in the previous -rc i tested (rc5)

dmesg
EMU10K1_Audigy 0000:03:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
Installing spdif_bug patch: SB Audigy 2 ZS [SB0353]
cat /proc/asound/cards
0 [Audigy2 ]: Audigy2 - SB Audigy 2 ZS [SB0353]
SB Audigy 2 ZS [SB0353] (rev.4, serial:0x10031102) at 0xcc80, irq 16


lscpi
03:00.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)
lspci -vvv
03:00.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)
Subsystem: Creative Labs Device 1003
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 64 (500ns min, 5000ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 16
Region 0: I/O ports at cc80 [size=64]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: EMU10K1_Audigy
Kernel modules: snd-emu10k1

i've use alsa-info.sh, my info is stored at
http://www.alsa-project.org/db/?f=4460e77670d538196e11ae5e61e9b1f86fb9669b


if I revert the following commit, it works again


commit 1f9da5544073d38e05139f8ce9da24e78653c73e
Author: Takashi Iwai <tiwai@suse.de>
Date: Tue Feb 24 15:31:02 2009 +0100

ALSA: emu10k1 - Fix digital/analog switch on audigy2 ZS

Fix the inverted logic of shared spdif switch.

Reference: Novell bnc#478496
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=478496

Signed-off-by: Takashi Iwai <tiwai@suse.de>


thanks,
Etienne


\
 
 \ /
  Last update: 2009-03-08 12:45    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans