lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Mar]   [26]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectRe: Resume after hibernation regression in 2.6.29
Date
On Thursday 26 March 2009 20:18:40 Pavel Machek wrote:
> On Thu 2009-03-26 19:20:32, Tvrtko A. Ursulin wrote:
> > Hi guys,
> > I have been running custom compiled 2.6.28.7 in OpenSUSE 11.1 and using
> > hiberation/resume daily as configured by the distro. Yesterday I upgraded
> > to 2.6.29 (make oldconfig from 2.6.28.7, attached) and after resume
> > networking (at least) does not work. Reboot at this point takes very long
> > because of timeouts on CIFS and whatelse.
> >
> > Below is how /var/log/messagess looks for one cycle
> > (hibernate-resume-reboot) and I am also attaching kernel config and
> > /var/log/pm-suspend.log.
> >
> > You will probably notice evil nvidia.ko in there but don't panic, it all
> > happens without it as well. Tested from runlevel 3 and by running
> > pm-hibernate. After resume from that NIC LEDs were off. I
> > tried /etc/init.d/network restart but that hung so I ^C and tried rmmod
> > forcedeth && modprobe forcedeth && ifup eth0 and after some time network
> > went live again. Haven't had time to test further though, so this is all
> > pretty rough.
>
> Ok, can you try to rmmod forcedeth before hibernation, then insmod it
> after resume?

Sure, after insmod and /etc/init.d/network start following resume network was
fine. Guess I could kludge that sequence into pm scripts somehow but would
rather avoid that since it slows down the cycle and would make scripts
non-stock.

Tvrtko


\
 
 \ /
  Last update: 2009-03-26 22:09    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans