lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Aug]   [19]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [ivtv-users] Hauppauge 1192 WinTV-HVR-1950: Kernel Oops :(

On Tue, 19 Aug 2008, Justin Piszcz wrote:

> On Tue, 19 Aug 2008, Justin Piszcz wrote:
>
>> 2.6.26.2:
>>
>> [ 15.745116] usbcore: registered new interface driver pvrusb2
>> [ 16.023474] pvrusb2: Device initialization completed successfully.
>
> Closer now:
>
> [ 749.791189] pvrusb2: Device initialization completed successfully.
> [ 749.791214] pvrusb2: registered device video0 [mpeg]
> [ 749.791218] DVB: registering new adapter (pvrusb2-dvb)
> [ 749.824133] tda829x 1-0042: setting tuner address to 60
> [ 749.846540] tda18271 1-0060: creating new instance
> [ 749.877130] TDA18271HD/C1 detected @ 1-0060
> [ 750.817127] tda829x 1-0042: type set to tda8295+18271
> [ 755.394132] firmware: requesting v4l-cx2341x-enc.fw
> [ 757.528628] DVB: registering frontend 0 (Samsung S5H1411 QAM/8VSB Frontend)...
> [ 757.530626] tda829x 1-0042: type set to tda8295
> [ 757.567455] tda18271 1-0060: attaching existing instance
> [ 767.156610] pvrusb2: WARNING: No decoder present
>
> # cat /dev/video0
> cat: /dev/video0: Input/output error

Got it working:

Turned on kernel automatic loading of modules:

$ lsmod
Module Size Used by
nvidia 7095108 24
s5h1411 8900 1
tda18271 34312 2
tda8290 12868 2
tuner 26632 0
cx25840 27404 0
pvrusb2 164568 1
dvb_core 72128 1 pvrusb2
cx2341x 12100 1 pvrusb2
v4l2_common 10240 4 tuner,cx25840,pvrusb2,cx2341x
videodev 30208 3 tuner,pvrusb2
v4l1_compat 14404 2 pvrusb2,videodev
tveeprom 11972 1 pvrusb2
i2c_i801 8208 0
snd_hda_intel 350420 3
snd_hwdep 7044 1 snd_hda_intel
i2c_core 19092 10
nvidia,s5h1411,tda18271,tda8290,tuner,cx25840,pvrusb2,v4l2_common,tveeprom,i2c_i801

$ mplayer /dev/video0

$ mplayer /dev/video0
MPlayer dev-SVN-r26940
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6700 @ 2.66GHz (Family: 6, Model: 15, Step
ping: 6)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.

Playing /dev/video0.
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
Cannot seek backward in linear streams!
Seek failed
ID_VIDEO_ID=0
MPEG-PS file format detected.
ID_AUDIO_ID=0
VIDEO: MPEG2 720x480 (aspect 2) 29.970 fps 8000.0 kbps (1000.0 kbyte/s)
ID_FILENAME=/dev/video0
ID_DEMUXER=mpegps
ID_VIDEO_FORMAT=0x10000002
ID_VIDEO_BITRATE=8000000
ID_VIDEO_WIDTH=720
ID_VIDEO_HEIGHT=480
ID_VIDEO_FPS=29.970
ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
ID_AUDIO_FORMAT=80
ID_AUDIO_BITRATE=0
ID_AUDIO_RATE=0
ID_AUDIO_NCH=0
ID_LENGTH=0.00
ID_SEEKABLE=1
Opening video filter: [eq2]
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred colorspace: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
Try appending the scale filter to your filter list,
e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffmpeg2] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-2)
==========================================================================
ID_VIDEO_CODEC=ffmpeg2
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 224.0 kbit/14.58% (ratio: 28000->192000)
ID_AUDIO_BITRATE=224000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=mp3
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
ID_VIDEO_ASPECT=1.3333
VO: [xv] 720x480 => 720x540 Planar YV12
No bind found for key 'MOUSE_BTN0'. 0.6% 0 0
No bind found for key 'MOUSE_BTN0'. 0.6% 0 0



\
 
 \ /
  Last update: 2008-08-20 00:27    [W:0.061 / U:1.972 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site