lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Aug]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCH] net, wd.c: fix undefined reference to `NS8390p_init'

* Jeff Garzik <jgarzik@pobox.com> wrote:

> Ingo Molnar wrote:
>> * Alan Cox <alan@lxorguk.ukuu.org.uk> wrote:
>>
>>> On Thu, 7 Aug 2008 09:20:07 +0200 (CEST)
>>> Geert Uytterhoeven <geert@linux-m68k.org> wrote:
>>>
>>>> On Wed, 6 Aug 2008, Randy Dunlap wrote:
>>>>> One randconfig ends with:
>>>>>
>>>>> drivers/built-in.o: In function `wd_probe1':
>>>>> wd.c:(.init.text+0x6179): undefined reference to `NS8390p_init'
>>>>> make[1]: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1
>>>> drivers/net/Makefile has:
>>>>
>>>> obj-$(CONFIG_WD80x3) += wd.o 8390.o
>>>>
>>>> So either wd_probe1() should call NS8390_init(), or obj-$(CONFIG_WD80x3)
>>>> should link with 8390p.o. Don't know which is the appropriate change
>>>> here (my gut feeling says the latter).
>>> Safest is the latter. The shared memory interface on the wd is full
>>> speed 8 or 16bit (depending on card/jumpers) but I'm not clear about
>>> the NIC. Most of the performance hit is on the packet transfer which
>>> is private methods on this device so using 8390p won't make a big
>>> difference on this board anyway.
>>
>> Alan, Jeff, i triggered this too with latest -git, please pick up the
>> fix below if you dont have it already.
>>
>> Ingo
>>
>> ------------------>
>>> From c03cb1727bb4c5433436bfb0fab59fdcc00749c3 Mon Sep 17 00:00:00 2001
>> From: Ingo Molnar <mingo@elte.hu>
>> Date: Mon, 11 Aug 2008 11:11:42 +0200
>> Subject: [PATCH] net, wd.c: fix undefined reference to `NS8390p_init'
>>
>> fix:
>>
>> drivers/built-in.o: In function `wd_probe1':
>> wd.c:(.init.text+0xb247): undefined reference to `NS8390p_init'
>>
>> that triggers with:
>>
>> http://redhat.com/~mingo/misc/config-Mon_Aug_11_10_40_46_CEST_2008.bad
>>
>> Signed-off-by: Ingo Molnar <mingo@elte.hu>
>> ---
>> drivers/net/Makefile | 2 +-
>> 1 files changed, 1 insertions(+), 1 deletions(-)
>
> DaveM should have it AFAIK, I'll double-check and make sure it got in
> somewhere.

there's also this build failure:

wd.c:(.text+0x38804): undefined reference to `ei_close'
wd.c:(.text+0x38882): undefined reference to `ei_open'
wd.c:(.init.text+0x4952): undefined reference to `ei_interrupt'
wd.c:(.init.text+0x4c27): undefined reference to `ei_poll'
(.init.text+0x4c83): undefined reference to `__alloc_ei_netdev'

which are only defined in 8390.c.

Ingo


\
 
 \ /
  Last update: 2008-08-11 13:15    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans