lkml.org 
[lkml]   [2008]   [May]   [2]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    From
    SubjectRe: 24rc8: unregister_netdevice: waiting for ... to become free
    Date
    i have tried with tun/tap0 device (modprobe tun, tunctl, ifconfig tap0 
    1.2.3.4 up, modprobe -r tun - but i only saw that message twice when remove
    tun module - and the message went away very soon.

    i`m curious, but i cannot even reproduce that at the moment.....


    ----- Original Message -----
    From: "Soeren Sonnenburg" <kernel@nn7.de>
    To: "Roland" <devzero@web.de>
    Cc: <linux-kernel@vger.kernel.org>; <netdev@vger.kernel.org>; ""Andrew
    Morton"" <akpm@linux-foundation.org>
    Sent: Friday, May 02, 2008 5:57 PM
    Subject: Re: 24rc8: unregister_netdevice: waiting for ... to become free


    > On Fri, 2008-05-02 at 11:31 +0200, Roland wrote:
    >> >I am not exactly sure which kernel version Roland (?) is/was using but
    >> >from what I can tell this bug is fixed since 2.6.24 (at least). Well I
    >> >didn't see it with madwifi nor with the tun devices anymore on any of
    >> >the 24.X or 25rc's/25 ...
    >>
    >> pardon, 2.6.25-git17 in vmware
    >
    > could you test if this happens with other drivers like tun etc too?
    > Maybe the bug re-appeared (I didn't follow 2.6.26 development ...)
    >
    > Soeren
    >
    >> >; <netdev@vger.kernel.org>;
    >> List: linux-kernel
    >> Subject: Re: 24rc8: unregister_netdevice: waiting for ... to become
    >> free.
    >> From: Soeren Sonnenburg <kernel () nn7 ! de>
    >> Date: 2008-05-02 6:15:43
    >> Message-ID: 1209708943.23075.52.camel () localhost
    >> [Download message RAW]
    >>
    >> On Thu, 2008-05-01 at 22:59 -0700, Andrew Morton wrote:
    >> > On Fri, 2 May 2008 03:26:28 +0200 "Roland" <devzero@web.de> wrote:
    >> >
    >> > > i`m also seeing this one, but with pcnet32 - "modprobe -r pcnet32"
    >> > > never
    >> > > returns and
    >> > >
    >> > > "unregister_netdevice: waiting for eth0 to become free. Usage count =
    >> > > 1"
    >> > >
    >> > > being printed over and over again
    >> > >
    >> > > lsmod |grep pcnet32 shows
    >> > >
    >> > > pcnet32 35828 0
    >> > > mii 9344 1 pcnet32
    >> > >
    >> > > i see stale ssh connection on port 22 and sshd for that session
    >> > > remains
    >> > > unkillable process.
    >> > >
    >> >
    >> > here a bug
    >> >
    >> > >
    >> > >
    >> > > List: linux-kernel
    >> > > Subject: Re: 24rc8: unregister_netdevice: waiting for ... to
    >> > > become
    >> > > free.
    >> > > From: Soeren Sonnenburg <kernel () nn7 ! de>
    >> > > Date: 2008-01-29 8:59:10
    >> > > Message-ID: 1201597150.4973.10.camel () localhost
    >> > > [Download message RAW]
    >> > >
    >> > > On Tue, 2008-01-22 at 22:44 -0800, David Miller wrote:
    >> > > > From: Soeren Sonnenburg <kernel@nn7.de>
    >> > > > Date: Wed, 23 Jan 2008 07:42:21 +0100
    >> > > >
    >> > > > > Dear all,
    >> > > > >
    >> > > > > since some 2.6.24rc version I suddenly experience such messages
    >> > > > > on
    >> > > > > console when trying to shutdown a vpn connection:
    >> > > > >
    >> > > > > unregister_netdevice: waiting for tun0 to become free. Usage
    >> > > > > count =
    >> > > > > 1
    >> > > > >
    >> > > > > or when removing an usb wlan dongle (although it was ifconfig
    >> > > > > wlan0
    >> > > > > down'd before)
    >> > > >
    >> > > > Current GIT already has a fix for this, attached below:
    >> > >
    >> > > hmmhhh, I am still seeing this problem on 2.6.24 with at least with
    >> > > the
    >> > > madwifi driver...
    >> > >
    >> > > Soeren
    >> >
    >> > there a bug.
    >> >
    >> >
    >> > Let's cc netdev@vger.kernel.org - linux-net is dead, afaik.
    >> >
    >> > Thanks for reporting all these bugs but please do take much mure care
    >> > over
    >> > the cc's. Be sure to cc every party who was cc'ed on the email to
    >> > which
    >> > you're replying. I restored Soeren.
    >>
    >> I am not exactly sure which kernel version Roland (?) is/was using but
    >> from what I can tell this bug is fixed since 2.6.24 (at least). Well I
    >> didn't see it with madwifi nor with the tun devices anymore on any of
    >> the 24.X or 25rc's/25 ...
    >>
    >> Soeren
    >>



    \
     
     \ /
      Last update: 2008-05-02 18:49    [W:0.028 / U:29.944 seconds]
    ©2003-2017 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site