lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Mar]   [19]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: 2.6.24.X: SATA/AHCI related boot delay. - not with 2.6.24.3
    Volker Armin Hemmann wrote:
    > On Dienstag, 18. März 2008, Tejun Heo wrote:
    >> failed message on reboots).
    >>
    >>> Of course, I booted and rebooted several times. And it stays.
    >>>
    >>> Maybe it is the hardware. But I replaced the cables already and smart
    >>> says the disk is ok.
    >> Does the attached patch make any difference?
    >
    > patching file drivers/ata/ahci.c
    > Hunk #1 succeeded at 397 (offset -5 lines).
    > Hunk #2 succeeded at 1819 (offset -45 lines).

    It's okay. It's because I was lazy and generated the patch against
    devel tree.

    > built&booted, same results as allways. With non-raid setting, IDENTIFY error
    > on cold boot and sofreset error on reboot:
    > (with patch, without nosmi):

    Oh... I see. I made a mistake. In ahci.c, what I intended was making
    ahci_softreset NULL not ahci_hardreset. Can you please change that and
    test again?

    --
    tejun
    --
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2008-03-19 23:27    [W:0.022 / U:62.460 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site