lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Oct]   [26]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectBug in workqueues [was: Usb devices randomly aren't detected with 2.6.28-rc1-git1]
This is no longer a USB issue, so I'm asking for help from the general 
kernel community. Background can be found in Bugzilla #11853.

On Sun, 26 Oct 2008, Mikko C. wrote:

> Mikko C. ha scritto:
> > Alan Stern ha scritto:
> >>
> >> I don't see anything in there that looks particularly suspicious.
> >> The nature of your errors suggests that the default workqueue has
> >> crashed or hung, but it shows up okay in the dump. Are you sure this
> >> dump was made when the devices failed to appear?
> >>
> >>
> >
> > Yes, I'm 100% sure.
> >
> >> What happens when you try to rmmod the ALSA modules? Does rmmod
> >> crash with an error or does it hang? If it hangs, can you get
> >> another task dump showing the hanging process?
> >>
> >
> > Whenever I try rmmoding something, it hangs (no crash) and I'm not
> > able to do anything, beside moving the mouse.
> > I posted here: http://marc.info/?l=linux-kernel&m=122502213503239&w=4
> > but that's probably not enough, so I will try getting a full dump.
> >
> Here it is: http://bugzilla.kernel.org/attachment.cgi?id=18452&action=view

The task dump shows rmmod waiting for flush_workqueue(). But the
events/0 task doesn't appear to be hung, and the task dump taken before
running rmmod shows events/0 doing something different.

So apparently flush_workqueue() isn't working.

Alan Stern



\
 
 \ /
  Last update: 2008-10-26 18:37    [W:0.071 / U:0.404 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site