lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Jan]   [19]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    Patch in this message
    /
    Date
    From
    SubjectRe: [PATCH 4/5] x86: Add config variables for SMP_MAX
    Ingo Molnar wrote:
    > * Ingo Molnar <mingo@elte.hu> wrote:
    >
    >> and then it crashes with:
    >>
    >> [ 0.000000] Bootmem setup node 0 0000000000000000-000000003fff0000
    >> [ 0.000000] KERN_NOTICE cpu_to_node(0): usage too early!
    >> PANIC: early exception 06 rip 10:ffffffff81f77f30 error 0 cr2 f06f53
    >> [ 0.000000] Pid: 0, comm: swapper Not tainted 2.6.24-rc8 #422
    >> [ 0.000000]
    >> [ 0.000000] Call Trace:
    >> [ 0.000000] [<ffffffff81f76b4a>] ? setup_node_bootmem+0x1a0/0x1b8
    >> [ 0.000000] [<ffffffff81f77f30>] ? acpi_scan_nodes+0x204/0x255
    >> [ 0.000000] [<ffffffff81f77f30>] ? acpi_scan_nodes+0x204/0x255
    >> [ 0.000000] [<ffffffff81f77103>] ? numa_initmem_init+0x343/0x471
    >>

    I *think* but have not been able to verify that this will fix the above panic:


    --- a/arch/x86/mm/srat_64.c
    +++ b/arch/x86/mm/srat_64.c
    @@ -393,7 +393,7 @@ int __init acpi_scan_nodes(unsigned long
    setup_node_bootmem(i, nodes[i].start, nodes[i].end);

    for (i = 0; i < NR_CPUS; i++) {
    - int node = cpu_to_node(i);
    + int node = early_cpu_to_node(i);
    if (node == NUMA_NO_NODE)
    continue;
    if (!node_isset(node, node_possible_map))
    The problem is that the x86 test tree kernel doesn't boot, even without my
    changes. And the stack trace I don't think is correct.

    Thanks,
    Mike


    \
     
     \ /
      Last update: 2008-01-20 02:17    [W:0.035 / U:0.404 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site