lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Jan]   [13]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: HPET timer broken using 2.6.23.13 / nanosleep() hangs
    I applied the patch to my 2.6.23.13 tree and upon reboot it stopped right after:

    Clocksource tsc unstable (delta = ... ns)
    Time: hpet clocksource has been installed.

    It locked up hard.. cursor stopped blinking and SysRq isn't working either.

    -Andrew

    On Jan 13, 2008 7:03 AM, Dhaval Giani <dhaval@linux.vnet.ibm.com> wrote:
    >
    > On Sun, Jan 13, 2008 at 06:10:52AM -0500, Andrew Paprocki wrote:
    > > I started debugging a problem I was having with my sky2 network driver
    > > under 2.6.23.13. The investigation led me to find that the HPET timer
    > > wasn't working at all, causing the sky2 driver to not work properly.
    > > Simple example:
    > >
    > > am2:/sys/devices/system/clocksource/clocksource0# cat current_clocksource
    > > jiffies
    > > am2:/sys/devices/system/clocksource/clocksource0# time sleep 1
    > > real 0m1.000s
    > > user 0m0.000s
    > > sys 0m0.000s
    > > am2:/sys/devices/system/clocksource/clocksource0# echo tsc > current_clocksource
    > > am2:/sys/devices/system/clocksource/clocksource0# time sleep 1
    > > real 0m1.005s
    > > user 0m0.004s
    > > sys 0m0.000s
    > > am2:/sys/devices/system/clocksource/clocksource0# echo hpet >
    > > current_clocksource
    > > am2:/sys/devices/system/clocksource/clocksource0# time sleep 1
    > > <hangs indefinetly...>
    > >
    > > Running strace shows it blocked on nanosleep(). I'm building the
    > > kernel with the processor type set to Athalon64. I've built it with
    > > and without SMP and high-res timers enabled and I get the same result.
    > > My previous 2.6.18-4 kernel works because it does not install HPET as
    > > the default timer. The same behavior occurs in 2.6.24-rc7 git head.
    > > I've attached the config/dmesg below.
    > >
    >
    > It seems the HPET timer was not being assigned any IRQs at all. Can you
    > try the patch at http://lkml.org/lkml/2008/1/12/128 ?
    >
    > Thanks,
    > --
    > regards,
    > Dhaval
    >
    >


    \
     
     \ /
      Last update: 2008-01-13 14:13    [W:0.028 / U:61.224 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site