[lkml]   [2007]   [Jun]   [24]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
    SubjectRe: beeping patch for debugging acpi sleep
    On Sat, Jun 16, 2007 at 09:46:34PM +0200, Christian Leber wrote:

    > The results are a bit unclear, I took a 2.6.22-rc4 with beep.
    > Logged into KDE.
    > (hardware: Dell Latitude D810)
    > S = successfull resume
    > D = had to resume 2 times, that means when pressing the power button the
    > LED goes from blinking to on and after a few seconds it goes back to
    > blinking, but without a beep in between; after pressing the power button
    > a second time resume is successfull
    > F = resume failes, NO beep
    > -run 1: D D F
    > -run 2: D D D(some X garbadge) F
    > -run 3: S S S S S S F
    > -run 4: S S F
    > -run 5: D F

    I tracked the problem halfway down, with 2.6.20-rc1-ubuntu1 [1] it works
    and with 2.6.20-rc2-ubuntu2 [2] not.

    The diff is here, unfortunately the acpi changes are about 100kb.

    (the problem is a bit different, it suspends, when trying to resume it
    goes back to suspend and when i try again it's dead)

    For some reason that i don't get vanilla 2.6.20-rc1 doesn't boot because
    ata_piix doesn't work "PCI: Unable to reserve I/O region...." no remote
    idea why it works with the ubuntu kernel.
    So i can't bisect it.

    Christian Leber



    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to
    More majordomo info at
    Please read the FAQ at

     \ /
      Last update: 2007-06-24 22:49    [W:0.022 / U:92.192 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site