[lkml]   [2007]   [Mar]   [20]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
    SubjectRe: BUG: soft lockup during suspend
    Takashi Iwai wrote:
    > At Tue, 20 Mar 2007 17:08:48 +0100,
    > I wrote:
    >> At Tue, 20 Mar 2007 12:05:07 -0400,
    >> Chuck Ebbert wrote:
    >>> Takashi Iwai wrote:
    >>>> X60/T60 is known to be often broken regarding the communication
    >>>> between the controller and the codec chip. When this kind of thing
    >>>> happens, the driver tries to switch to a single-shot I/O without using
    >>>> ring-buffers and IRQs, and even in such a mode, the communication gets
    >>>> broken. FWIW, it doesn't happen on other machines with HD-audio, so
    >>>> it's fairly specific to X60/T60. No idea why.
    >>> What about Acer Aspire 5102?
    >> This is a different problem.
    >> A known workaround is to provide probe_mask=1 module option.
    > BTW, does this happen on the latest linus git tree? (rc4 may work,
    > though)
    > If yes, could you try the patch below?

    I can't easily test 2.6.21-rc, but "probe_mask=1" works on, which spews
    errors without that. Should I try your patch on 2.6.20?
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to
    More majordomo info at
    Please read the FAQ at

     \ /
      Last update: 2007-03-20 17:37    [W:0.020 / U:27.880 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site