lkml.org 
[lkml]   [2007]   [Jan]   [14]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    Patch in this message
    /
    Date
    From
    Subjecti810fb fails to load (was: 2.6.20-rc4-mm1)
    With kernel 2.6.20-rc4-mm1 and all hotfixes, i810fb fails to load on my
    Dell Optiplex GX110. Here's an excerpt of the diff between the boot logs
    of 2.6.20-rc5 (working) and 2.6.20-rc4-mm1 (non-working):

    @@ -4,7 +4,7 @@
    No module symbols loaded - kernel modules not enabled.

    klogd 1.4.1, log source = ksyslog started.
    -<5>Linux version 2.6.20-rc5-noinitrd (ts@gx110) (gcc version 4.0.2 20050901 (prerelease) (SUSE Linux)) #2 PREEMPT Sun Jan 14 23:37:12 CET 2007
    +<5>Linux version 2.6.20-rc4-mm1-noinitrd (ts@gx110) (gcc version 4.0.2 20050901 (prerelease) (SUSE Linux)) #3 PREEMPT Sun Jan 14 21:08:56 CET 2007
    <6>BIOS-provided physical RAM map:
    <4>sanitize start
    <4>sanitize end
    @@ -188,7 +192,6 @@
    <6>ACPI: Interpreter enabled
    <6>ACPI: Using PIC for interrupt routing
    <6>ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
    -<7>PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
    <6>ACPI: Assume root bridge [\_SB_.PCI0] bus is 0
    <7>Boot video device is 0000:00:01.0
    <4>PCI quirk: region 0800-087f claimed by ICH4 ACPI/GPIO/TCO
    @@ -238,20 +241,15 @@
    <6>isapnp: No Plug & Play device found
    <6>Real Time Clock Driver v1.12ac
    <6>Intel 82802 RNG detected
    -<6>Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
    +<6>Linux agpgart interface v0.102 (c) Dave Jones
    <6>agpgart: Detected an Intel i810 E Chipset.
    <6>agpgart: detected 4MB dedicated video ram.
    <6>agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xf8000000
    <4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 9
    <7>PCI: setting IRQ 9 as level-triggered
    <6>ACPI: PCI Interrupt 0000:00:01.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
    -<4>i810-i2c: Probe DDC1 Bus
    -<4>i810fb_init_pci: DDC probe successful
    -<4>Console: switching to colour frame buffer device 160x64
    -<4>I810FB: fb0 : Intel(R) 810E Framebuffer Device v0.9.0
    -<4>I810FB: Video RAM : 4096K
    -<4>I810FB: Monitor : H: 30-83 KHz V: 55-75 Hz
    -<4>I810FB: Mode : 1280x1024-8bpp@60Hz
    +<4>i810fb_alloc_fbmem: can't bind framebuffer memory
    +<4>i810fb: probe of 0000:00:01.0 failed with error -16
    <6>Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
    <6>serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
    <6>serial8250: ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
    Please let me know if you need more information.

    Thanks
    Tilman

    --
    Tilman Schmidt E-Mail: tilman@imap.cc
    Bonn, Germany
    Diese Nachricht besteht zu 100% aus wiederverwerteten Bits.
    Ungeöffnet mindestens haltbar bis: (siehe Rückseite)

    [unhandled content-type:application/pgp-signature]
    \
     
     \ /
      Last update: 2007-01-15 01:39    [W:0.025 / U:120.408 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site