lkml.org 
[lkml]   [2006]   [Aug]   [22]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectScsi errors with Megaraid 300-8x
Hi,
ever since I upgraded my server from a dual Opteron 244 (mobo Tyan 2885)
system to a dual dual-core Opteron 285 (mobo Tyan 2895) system, I'm
getting read errors that freezes the system which leads to my disk based
backup software stopped working (faubackup). I think it is faubackup
that triggers the bug.

I get these errors in the log:
Aug 20 06:35:08 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:35:56 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924530
Aug 20 06:36:03 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:03 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924538
Aug 20 06:36:03 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:03 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924546
Aug 20 06:36:03 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:03 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924554
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924562
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924570
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924578
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: sd 2:1:0:0: SCSI error: return code = 0x40001
Aug 20 06:36:07 jaguar kernel: end_request: I/O error, dev sda, sector
616924538

The last sector is repeated until I reboot the machine. The only
difference I've made to the raid configuration is that sdc is now 2x250
MB instead of 4x120MB, but that array is the target not the source (sda).
The raid HW is an LSI Megaraid 300-8x with the following configuration:

Host: scsi0 Channel: 01 Id: 00 Lun: 00
Vendor: MegaRAID Model: LD 0 RAID0 312G Rev: 814D
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Host: scsi0 Channel: 01 Id: 01 Lun: 00
Vendor: MegaRAID Model: LD 1 RAID0 312G Rev: 814D
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Host: scsi0 Channel: 01 Id: 02 Lun: 00
Vendor: MegaRAID Model: LD 2 RAID0 474G Rev: 814D
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02

I'm running debian sid stock kernel 2.6.17.

Other hw changes that may, may not affect the kernel:
CPU: dual core, hence the kernel sees 4 cpus, before 2.
Removed a sound card, a CS46xx card and am using internal sound instead.
Installed a DVB-T Freeview card (digital TV).
More RAM, 2GB instead 1.

Should mention that I used to use 2.6.16 on the old system, but I've
checked in the kernel tree and no changes has been made to the megaraid
drivers since April, I think.

Can anyone help me?
Please, CC me as I'm not subscribed.

Regards,
Johan
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2006-08-22 16:47    [W:0.083 / U:3.600 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site