lkml.org 
[lkml]   [2005]   [Sep]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectOn bott: printk twice for SATA drive under libata? (SMP related?)
Date
Hi, there.

Not sure if this is a bug or not, but is there any reason to "find"
a SATA disk drive twice during boot? Here is a snippet of dmesg:

Linux version 2.6.13.1-K01 (root@char) (gcc version 3.3.6 (Gentoo
3.3.6, ssp-3.3.6-1.0, pie-8.7.8)) #1 SMP Sat Sep 10 14:56:54 JST 2005
...
Processor #0 15:4 APIC version 20
ACPI: LAPIC (acpi_id[0x02] lapic_id[0x01] enabled)
Processor #1 15:4 APIC version 20
ACPI: IOAPIC (id[0x02] address[0xfec00000] gsi_base[0])
...
CPU0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz stepping 03
...
CPU1: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz stepping 03
...
libata version 1.12 loaded.
ahci version 1.01
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.2[B] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.2 to 64
ahci(0000:00:1f.2) AHCI 0001.0000 32 slots 4 ports 1.5 Gbps 0xf impl
IDE mode
ahci(0000:00:1f.2) flags: 64bit ncq pm led slum part
ata1: SATA max UDMA/133 cmd 0xF8806D00 ctl 0x0 bmdma 0x0 irq 19
ata2: SATA max UDMA/133 cmd 0xF8806D80 ctl 0x0 bmdma 0x0 irq 19
ata3: SATA max UDMA/133 cmd 0xF8806E00 ctl 0x0 bmdma 0x0 irq 19
ata4: SATA max UDMA/133 cmd 0xF8806E80 ctl 0x0 bmdma 0x0 irq 19
ata1: dev 0 cfg 49:2f00 82:74eb 83:7f63 84:4003 85:74e9 86:3c43
87:4003 88:007f
ata1: dev 0 ATA, max UDMA/133, 145226112 sectors: lba48
ata1: dev 0 configured for UDMA/133
scsi0 : ahci
ata2: no device found (phy stat 00000000)
scsi1 : ahci
ata3: no device found (phy stat 00000000)
scsi2 : ahci
ata4: no device found (phy stat 00000000)
scsi3 : ahci
Vendor: ATA Model: WDC WD740GD-00FL Rev: 31.0
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 05
SCSI device sda: 145226112 512-byte hdwr sectors (74356 MB)
SCSI device sda: drive cache: write back
SCSI device sda: 145226112 512-byte hdwr sectors (74356 MB)
SCSI device sda: drive cache: write back
sda: sda1 sda2 sda3 sda4 < sda5 sda6 >
Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
mice: PS/2 mouse device common for all mice
...

This is a dual-core P4 system (single CPU), that might be the
problem if it is considered a problem. Almost vanilla-2.6.13.1
(sk98lin and mppe-mppc patched)

Kalin.

--
|[ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ]|
+-> http://ThinRope.net/ <-+
|[ ______________________ ]|

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-09-12 18:34    [W:0.053 / U:0.216 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site