[lkml]   [2004]   [Jul]   [22]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
SubjectRe: Video memory corruption during suspend

> My setup is:
> ASUS L3800C laptop, Radeon M7, i845 chipset, using DRI and radeonfb.
> Note that this is not specific to the kernel used, as I've been seeing
> similar corruption every now and then, most recently under 2.6.7 +
> ACPICA20040715 + swsusp2.0.0.100 (S3, S4), but also under 2.4 with S1 (but
> not with S4/swsusp2).
> I have a very simple script I use to suspend (i.e. basically echo $arg >
> /proc/acpi/sleep), which is usually started by acpid. Once the script is
> triggered (by pressing power / sleep button) and an X session is running,
> various red and green patches appear on the screen (the background image
> and the tinted terminal emulator), followed by the VT switch the PM code
> does. After resume and subsequent VT switch by the PM code the corruption
> is still visible. The screen is properly restored by a manual VT switch.
> The corruption is clearly related to the existing background pixmap, as
> moving the windows does not change its pattern. Oddly enough, starting a GL
> app such as glxgears and moving it into and out of focus also properly
> restores the screen.

So what happens on 2.6.7 with swsusp1? Can you try vesafb (and fbdev

Horseback riding is like software...
...vgf orggre jura vgf serr.
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to
More majordomo info at
Please read the FAQ at

 \ /
  Last update: 2005-03-22 14:04    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. hosted at Digital Ocean