[lkml]   [2004]   [Nov]   [3]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
    SubjectRe: XMMS (or some other audio player) 'hang' issues with intel8x0 and dmix plugin [u]
    On Wed, 2004-11-03 at 15:36 +0900, Clemens Schwaighofer wrote:
    > On 11/03/2004 10:45 AM, Martin Schlemmer [c] wrote:
    > > I would appreciate that. Any workaround currently will be nice.
    > attached my .asoundrc
    > What I did, I halfed the buffer_size from 8K to 4K. After that it worked
    > fine.

    I will try this, thanks. I had my period/buffer size the same, but the
    rate I had 48000 .. maybe this could be it.

    Also, I am positive that with alsa-lib-1.0.5, with/without mmap, it
    would do the same, but I put it on without mmap last night, and now
    about 22/24 hours later it was still playing, so it might be fixed
    for non-mmap at least.

    My audio controller is also an Intel (SoundMax):

    0000:00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801EB/ER
    (ICH5/ICH5R) AC'97 Audio Controller (rev 02)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. P4P800 Mainboard
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 201
    I/O ports at e800
    I/O ports at ee80 [size=64]
    Memory at febff800 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
    Memory at febff400 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
    Capabilities: [50] Power Management version 2

    and somebody else had an intel chipset mobo with yamaha sound chip
    on, so I do not know if it might be with intel chipset based ac97
    sound that this issue comes to light - anybody else have an sis/nvidia
    based board?


    Martin Schlemmer

    [unhandled content-type:application/pgp-signature]
     \ /
      Last update: 2005-03-22 14:07    [W:0.039 / U:48.476 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site