lkml.org 
[lkml]   [2004]   [Jan]   [6]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    SubjectRe: loopback device + crypto = crash on 2.6.0-test7 ?
    From
    Date
    On Tue, 2003-11-11 at 10:27, Peter Lieverdink wrote:
    > At 09:41 11/11/2003, you wrote:
    > >In article <20031109131018.GA18342@deneb.enyo.de>,
    > >Florian Weimer <fw@deneb.enyo.de> wrote:
    > >| Soeren Sonnenburg wrote:
    > >|
    > >| > losetup -e blowfish /dev/loop0 /file
    > >| > Password:
    > >| > mkfs -t ext3 /dev/loop0
    > >| > mount /dev/loop0 /mnt
    > >| > <error unknown fs type>
    > >| > <from here something was seriously broken... could not reboot anymore>
    > >|
    > >| I'm seeing something similar, but in my case, mke2fs already crashes.
    > >|
    > >| > system is:
    > >| > Linux no 2.6.0-test7 #8 Sun Oct 26 17:00:49 CET 2003 ppc GNU/Linux
    > >|
    > >| Mine ist -test9 on x86.
    > >|
    > >| Have you found a solution in the meantime?
    > >
    > >I have been using aes and not seeing this. I suppose it's unlikely that
    > >there could be an error in the kernel crypto, but I think I'll wait and
    > >try blowfish on a non-critical machine.
    >
    > My solution has been to not use cryptofs, it crashes with whatever
    > algorithm I choose :-(

    I've been using 'highmem=off' until now, which provided a workaround.
    Just built 2.6.1-rc1-mm2 and cryptloop+highmem works as it should now.

    - peter.
    [unhandled content-type:application/pgp-signature]
    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:59    [W:0.021 / U:0.820 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site