lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Aug]   [7]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectRe: 2.4.22-rc1 breaks dri in X-4.3.0
Date
On Thursday 07 August 2003 22:01, Ken Moffat wrote:

Hi Ken,

> I've just built 2.4.22-rc1 for my PIII (via chipset, radeon 7500), and
> rebuilt radeon.o from the X 4.3 release. This combination worked with
> 2.4.22-pre7 (although with occasional X lock-ups).

could you please try the DRI sources from XFree cvs repo and see if it makes
any difference? (I'll bet it will)

> In X's log I can see that the radeon module fails to open
> /dev/dri/card0 (no such device) and therefore the module load fails.

Sounds like radeon.i isn't loaded.

> From dmesg I can see that agpgart detects the chipset and reports the
> aperture, but there are zero [drm] messages following.
> My .config shows
> CONFIG_DRM=y
> CONFIG_DRM_NEW=y
> CONFIG_DRM_RADEON=m

do you have radeon.o loaded? "lsmod|grep radeon"

What does dmesg say if it should autoloads the module when you start X?
(assuming you have autoload support enabled)

ciao, Marc


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:47    [W:0.050 / U:1.780 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site