lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Aug]   [1]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: 2.6.0-test1/2: keyboard funnies in textmode
On Fri, Aug 01, 2003 at 04:25:45PM +0200, Jurgen Kramer wrote:

> With both 2.6.0-test1 and test2 I am unable to use
> de pipe (|) key in textmode (??). When in X it works again.
> I have tested this on 2 machines. One machine is a laptop with Japanese
> keyboard the other a regular PC with wireless Logitech USB keyboard.
>
> All the other keys seem to work properly...anyone else with this strange
> problem?

Can you give some details?

- When did it last work?
- What does it mean: "am unable to use"?
(Is the key ignored? Does the system crash? Do you get different keycodes?)
- What are the boot messages about the keyboard?

The pipe key is the same as the backslash key (say, on a US keyboard).
And there is some interesting confusion between Yen and Backslash
(since ASCII and JIS-Roman coincide, except in the yen and overbar
positions, where ASCII has backslash and tilde).
So, I am not surprised by weird things on a Japanese keyboard.

Do you use scancode Set 3?

Andries

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:47    [W:0.064 / U:1.004 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site