lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Jul]   [15]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: am-utils or kernel bug ? Seems to be kernel bug.. Any news ?
From
Date
Nicolas Turro <Nicolas.Turro@sophia.inria.fr> writes:

> On Tue, 2003-07-15 at 16:35, Philippe Troin wrote:
> > Nicolas Turro <Nicolas.Turro@sophia.inria.fr> writes:
> >
> > > Hi, i posted a bug about amd hanging at boot time a few week ago,
> > > does anybody has a fix for it ?
> > > The bug is described here :
> > >
> > > https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=90902
> > >
> > > it seems that several groups of users besides me encounter the same
> > > bug....
> > >
> > > If not, i'll have to post-install a 2.4.18 kernel on all my new
> > > RH9 boxes :-(
> >
> > Looks like YAFP (Yet Another Futex Problem).
> >
> > Have you tried running with LD_ASSUME_KERNEL=2.2.5 ?
>
> You are right, setting LD_ASSUME_KERNEL=2.2.5 (or
> LD_ASSUME_KERNEL=2.4.1) corrects the problem.
> Do you have more info on this ´bug' ?

As a rule of thumb, whenever a program deadlocks in a futex call,
setting this variable to a < 2.5.x value might prevent the deadlock.
Google around for the exact reason why.

AFAIU, it's a RH 9.0 bug.

Phil.
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:46    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans