lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Nov]   [26]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
Subjectamanda vs 2.6
Date
Greetings everybody, scsi folks in particular;

I don't know if I've got a bad, miss-set link thats effecting the
build of amanda, or ???

Preconditions:
tape drive has magazine, magazine ejected and reloaded, but all tapes
still reside in the magazine carrier.

Under a 2.4.22-pre10 boot, a run of amcheck will load the last loaded
slot of the magazine and proceed to search the magazine for the next,
correct tape.

Under a 2.6.0test9 or 10 boot, it loads a tape, but then gets a signal
11 and exits. A re-run from that point, where it does have a loaded
tape from the first run, proceeds 100% normally in searching the
magazine.

Preset the magazine again and run it with gdb, and get this only if
booted to a 2.6 kernel:

[amanda@coyote DailySet1]$ gdb /usr/local/libexec/chg-scsi
GNU gdb Red Hat Linux (5.2.1-4)
Copyright 2002 Free Software Foundation, Inc.
GDB is free software, covered by the GNU General Public License, and
you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain
conditions.
Type "show copying" to see the conditions.
There is absolutely no warranty for GDB. Type "show warranty" for
details.
This GDB was configured as "i386-redhat-linux"...
(gdb) run -info
Starting program: /usr/local/libexec/chg-scsi -info
0 4 1 0

Program exited normally.
(gdb) bt
No stack.
(gdb) run -slot 1
Starting program: /usr/local/libexec/chg-scsi -slot 1

[several minutes elapse]

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x4011f453 in strchr () from /lib/libc.so.6
(gdb) bt
#0 0x4011f453 in strchr () from /lib/libc.so.6
#1 0x00000001 in ?? ()
#2 0x40034899 in tape_open (filename=0x0, mode=0, mask=2) at
tapeio.c:540
#3 0x40034e4f in tape_rewind (devname=0x0) at tapeio.c:734
#4 0x0804f372 in GenericRewind (DeviceFD=2) at
scsi-changer-driver.c:2583
#5 0x0804d637 in Tape_Ready (fd=2, wait_time=63) at
scsi-changer-driver.c:1459
#6 0x0804b2a2 in main (argc=3, argv=0xbffff5c4) at chg-scsi.c:1581
#7 0x400c154d in __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
(gdb) quit
The program is running. Exit anyway? (y or n) y

Additional data: /usr/src/linux-2.6 points at the 2.6.0-test10 src
tree, but /usr/src/linux points at the 2.4.22-pre10 src tree. I have
NDI if this has any effects, good or bad, on the configure and build
of amanda, which is itself the latest 2.4.4p1 snapshot dated
20031120.

And ANAICT, nothing else amanda related is effected. Bug, feature,
miss-configuration? Hints?

--
Cheers, Gene
AMD K6-III@500mhz 320M
Athlon1600XP@1400mhz 512M
99.27% setiathome rank, not too shabby for a WV hillbilly
Yahoo.com attornies please note, additions to this message
by Gene Heskett are:
Copyright 2003 by Maurice Eugene Heskett, all rights reserved.

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:58    [W:0.037 / U:2.468 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site