lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Jan]   [25]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PROBLEM[2.5.59][-mm4] - DMA Disabled & UDMA wrong mode
On Sat, 25 Jan 2003, Shawn Starr wrote:

> With 2.5.59-mm4 I've seen DMA being disabled. I don't know if this is occuring
> in vanilla 2.5.59.
> Also, the UDMA33 is wrong, this A7M266-D supports UDMA100 and the drive itself
> is a UDMA(133) but since ive not heard of any UDMA133 controllers it's using
> 100.

You can't have DMA disabled and still be doing UDMA33

> Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
> ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
> AMD7441: IDE controller at PCI slot 00:07.1
> AMD7441: chipset revision 4
> AMD7441: not 100%% native mode: will probe irqs later
> ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
> AMD_IDE: Advanced Micro Devic AMD-768 [Opus] IDE (rev04) UDMA100 controller on
> pci00:07.1
> ide0: BM-DMA at 0xb800-0xb807, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
> ide1: BM-DMA at 0xb808-0xb80f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:DMA
> hda: MAXTOR 6L060J3, ATA DISK drive
> hda: DMA disabled

That driver is just a bit noisy i believe, kind of like the VIA one.
Have you tried latest 2.4-ac's IDE code? It looks like a fair chunk of
amd74xx came into 2.5 from somewhere, possibly -ac

Zwane
--
function.linuxpower.ca


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:32    [W:0.027 / U:3.568 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site