lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Jan]   [20]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: PROBLEM: Incorrect CPUs (Xeon 1.8 with HT) frequency ?
From
Date
On Mon, 2003-01-20 at 15:32, Andrey V. Ignatov wrote:
> I think that kernel detect my CPUs not correctly. I have box with dual
> Xeon CPU 1.80GHz and HT feature. Kernel successfully found all 4
> virtual CPUs but frequency of each CPUs is incorrect as I mean.
> My system build on Intel╝ E7500 chipset.
> I try kernels : 2.4.20 & 2.4.21-pre3...
> Output from /proc/cpuinfo (for each processor the same):
> vendor_id : GenuineIntel
> cpu family : 15
> model : 2
> model name : Intel(R) Xeon(TM) CPU 1.80GHz
> stepping : 7
> cpu MHz : 798.659
> cache size : 512 KB
> fdiv_bug : no
> hlt_bug : no
> f00f_bug : no
> coma_bug : no
> fpu : yes
> fpu_exception : yes
> cpuid level : 2
> wp : yes
> flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm
> bogomips : 1592.52

Some BIOSs on the Xeon boards dont seem to set the multiplier right. Set
it by hand in the BIOS (as a multiple of real FSB ie 100 for 400MHz bus,
133 for 533 bus).

Justin


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:32    [W:0.048 / U:6.300 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site