lkml.org 
[lkml]   [2002]   [Aug]   [16]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: 2.4.20-pre2-ac3 stops responding
On Fri, 16 Aug 2002 18:29:48 +0200
Jean-Luc Coulon <jean-luc.coulon@wanadoo.fr> wrote:

> Rik van Riel wrote:
> >
> > On Fri, 16 Aug 2002, Jean-Luc Coulon wrote:
> >
> > > 2nd while running:
> > > ------------------
> > > If I have high disk activity, the system stops responding for a
> > > while, it does not accepts any key action nor mouse movement. It
> > > starts running normally after few seconds.
> /dev/hda2:
> multcount = 1 (on)
> IO_support = 1 (32-bit)
> unmaskirq = 0 (off)
> using_dma = 0 (off)
> keepsettings = 0 (off)
> readonly = 0 (off)
> readahead = 8 (on)
> geometry = 3649/255/63, sectors = 29302560, start = 9767520
> HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument
>
> [root@debian-f5ibh] ~ # hdparm -d1 /dev/hda2
>
> /dev/hda2:
> setting using_dma to 1 (on)
> HDIO_SET_DMA failed: Invalid argument
> using_dma = 0 (off)
>
how about umaskirq (hdparm -u1) ? that should help quite a bit, if it
works.

oh, and by the way, does it matter that you're doing hdparm on a
partition rather than the wholedisk?
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:28    [W:0.035 / U:4.624 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site