lkml.org 
[lkml]   [2002]   [May]   [7]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectCan't Burn CDR's On 2.4.19pre8
From
Hi,

I don't know whether I have a hardware problem or a kernel problem. Here's
what I get when I try to dummy burn a data CDR on 2.4.19pre8:

Track 01: data 586 MB
Total size: 674 MB (66:46.85) = 300514 sectors
Lout start: 674 MB (66:48/64) = 300514 sectors
Current Secsize: 2048
ATIP info from disk:
Indicated writing power: 4
Is not unrestricted
Is not erasable
ATIP start of lead in: 233100 (151:50/00)
ATIP start of lead out: 523425 (116:21/00)
Disk type: unknown
Manuf. index: -1
Manufacturer: unknown (not in table)
Blocks total: 333975 Blocks current: 333975 Blocks remaining: 33461
Starting to write CD/DVD at speed 1 in dummy mode for single session.
Last chance to quit, starting dummy write in 0 seconds. Operation starts.
Waiting for reader process to fill input buffer ... input buffer ready.
Starting new track at sector: 0
Track 01: 9 of 586 MB written (fifo 100%).cdrecord: Input/output error. write_g1: scsi sendcmd: no error
CDB: 2A 00 00 00 13 03 00 00 1F 00
status: 0x2 (CHECK CONDITION)
Sense Bytes: F0 00 03 00 00 10 6C 0C 00 00 00 00 0C 00 00 00
Sense Key: 0x3 Medium Error, Segment 0
Sense Code: 0x0C Qual 0x00 (write error) Fru 0x0
Sense flags: Blk 4204 (valid)
cmd finished after 1.013s timeout 40s

write track data: error after 9967616 bytes
Sense Bytes: 70 00 00 00 00 00 00 0C 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
cdrecord: Input/output error. flush cache: scsi sendcmd: no error
CDB: 35 00 00 00 00 00 00 00 00 00
status: 0x2 (CHECK CONDITION)
Sense Bytes: F0 00 03 00 00 10 6C 0C 00 00 00 00 0C 00 00 00
Sense Key: 0x3 Medium Error, Segment 0
Sense Code: 0x0C Qual 0x00 (write error) Fru 0x0
Sense flags: Blk 4204 (valid)
cmd finished after 3.387s timeout 120s
Trouble flushing the cache
Writing time: 69.828s
Fixating...
WARNING: Some drives don't like fixation in dummy mode.
Fixating time: 0.008s
cdrecord: fifo had 221 puts and 158 gets.
cdrecord: fifo was 0 times empty and 141 times full, min fill was 90%.

This was at speed=1 my writer is supposed to handle up to speed=4. When I
retry I get errors after various amounts have been written. The command
I issued was "cdrecord -v dev=0,0,0 -dummy -data speed=1 /home/xxxxx/backup.img"
Do I have a bad writer or is this a kernel bug? I'll gladly provide any
additional config or hardware info as requested.
--
TIA,
Johannes
--
Dr. Johannes Ruscheinski
EMail: ruschein_AT_infomine.ucr.edu *** Linux ***
Location: science library, room G40 *** The Choice Of A GNU Generation! ***
Phone: (909) 787-2279

"He's alive. He's alive! Oh, that fellow at RadioShack said I was mad!
Well, who's mad now?"
-- Montgomery C. Burns
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:25    [W:0.072 / U:2.648 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site