lkml.org 
[lkml]   [2002]   [Apr]   [10]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: ESS Solo1 screeching noise on playback
On Wed, 10 Apr 2002, Thomas Sailer wrote:

> I know that this is one of the problems of the driver. An even worse
> problem is that on my rev 1 chip recording does not work.
>
> Unfortunately, I don't know how to solve any of these problems without
> the help of ESS. And ESS has been unwilling to help. Without help,
> the best one can do is "shoot in the dark".

Thanks for the feedback, what do you think of the following?

Could the screech possibly be caused by that tight loop where we try and
push a command through in write_seq? Apparently its possible for a DMA
completion to occur whilst that is happening (should the command be
aborted?) Right at that moment a DMA completion interrupt also gets
generated i believe, so would completing the command we were trying to
send bork things somewhat? Am i right in thinking that we are DMAing
garbage during that screeching noise?

Yes i am clutching at straws here ;)

As an aside, i noticed in the documentation, they specify that if dmasize
is N we should send N to iobase+4 and not N-1 like an i8237.

Thanks,
Zwane
--
http://function.linuxpower.ca


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:25    [W:0.035 / U:4.376 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site