lkml.org 
[lkml]   [2002]   [Dec]   [31]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Subject2.4.21-pre2 IDE problems
From
Date
Hi all,

My (old, but still newest) machine has a UM8886A south bridge with IDE
controller. This chip is not supported and therefor runs at PIO mode
0, yielding a whopping 2MB/s throughput with the normal (old) 2.4 IDE
code.

However, when I try the new 2.4.21-pre2 taskfile IO setting, I get a
'hda: lost interrupt' message every 30 seconds (the timeout period I
guess) during disk IO, making the machine unusable. I know this
setting is experimental, but I guess you would like to know about my
problems before the old code is phased out completely.

I understood that taskfile IO is a backport of 2.5 code, so I decided
to try 2.5.53 too. Strangely, it doesn't loose IDE interrupts, but
seems to loose clock interrupts during disk IO, as ntpd looses sync
(0.6-1.2s per 20 minutes) during a kernel compile but not during
normal usage (web-browsing and e-mail on an otherwise idle
system). Setting kernel preemtion doesn't make a difference (don't
know why I decided to test that anymore).

I am not on this list, but plan to read the archives avery day. If
more information is needed, please CC me so I can send a proper reply.

Bye,
Marijn
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:32    [W:0.030 / U:4.880 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site